3 Book Stores die ik gewoon MOET bezoeken in London en Cambridge

Schermafbeelding 2017-09-12 om 11.50.43Hey! Dat was lang geleden! In de tijd dat ik er niet was ben ik door gegaan naar 4T waar ik ontzettend trots op ben, verder heb ik mijn Cambridge diploma behaald met C1 niveau en met 186 punten uit de 190. Yay. Ik ga jullie niet al te veel vervelen met “waarom ik er niet was, en er nu weer ben” want tja, zo gaat dat nou eenmaal niet op mijn blog 😉 Komende maand gaan we naar Cambridge en omdat ik nou zo een bookworm ben zit ik nu al te plannen welke boekenwinkels ik allemaal moet bezoeken. Omdat we niet al te veel vrije tijd gaan krijgen en ik natuurlijk ook een beetje de stad zelf wil zien, heb ik 3 boeken winkels op mijn lijstje gezet die ik SOWIESO wil bezoeken (en een hele buit boeken inslaan).

Omdat we ook nog een dagje naar Londen gaan (we gaan voor een weekje naar Engeland trouwens), wil ik ook daar naar een aantal boekenwinkels.

1. Waterstones (in Londen en Cambridge)

Schermafbeelding 2017-09-12 om 11.39.55

Reden? Het heeft maar liefst 3 verdiepingen!!!! Kunnen jullie je voorstellen hoe AWESOME dat is?! Verder heb ik op de website gekeken en de prijzen vallen ook reuze mee.

2. Daunt Books (London)

Schermafbeelding 2017-09-12 om 11.38.49

Deze boekhandel verkoopt ontzettend veel literaire boeken en klassiekers die ik nog wil lezen. Behalve dat zit de sfeer er ook heel erg bookish uit!

3. London Review (London, duh)

Schermafbeelding 2017-09-12 om 11.46.26

Ze hebben een collectie van meer dan 20,000 boeken!!! Behalve dat heb ik gezien dat het personeel mini reviews achterlaat bij hun favoriete boeken wat echt supergaaf is. Er is zelfs een aangrenzende cafe (ZE HEBBEN CAKE)!

Ik denk dat ik het hierbij hou, al zou ik het wel leuk vinden als jullie nog boekhandels kennen in Londen en/of Cambridge en jullie me die aanraden 🙂

Liefs, Maria ❤

8 gedachtes over “3 Book Stores die ik gewoon MOET bezoeken in London en Cambridge

 1. De Waterstones bij Piccadilly is erg leuk, maar ik vond die bij (volgens mij) Trafalgar Square ook supertof. Daar waren veel boeken ook goedkoper, dus neem daar ook zeker een kijkje! Zo kon ik daar 2 grote filmboeken van Fantastic Beasts scoren voor ongeveer 40 pond, terwijl ze in de grote Waterstones stonden voor 60! Mocht je nog geïnteresseerd zijn in fandomboeken/graphic novels etc., bij Forbidden Planet hebben ze in de kelder een ENORME collectie aan dat soort boeken. Op de begane grond hebben ze allemaal nerdspullen van vele series/boeken/games en meer, ook heel leuk! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah yay! Gefeliciteerd met je Cambridge diploma!! FCE? Ik weet nog hoe spannend ik het vond (doodeng dus), vooral de mondeling, gadver! Dit jaar doe ik CAE… En de boekhandels in Engeland zijn echt hemels. Toen ik in Londen was, was ik nog niet zo van het lezen in het Engels, dus en expert op Londense boekhandels ben ik niet. Maar de Waterstone’s winkels in kleine Engelse dorpjes warm reusachtig, dus ik kan me niet eens voorstellen hoe groot ze in Londen moeten zijn. Veel plezier!!

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel 🙂 ! Jaa het was inderdaad echt super spannend, gelukkig hadden we genoeg voorbereiding door drie jaar lang 24/7 Engels praten (tweetalig). Ik dacht echt dat ik het verpest had! Oeehhh veel succes, het komt vast wel goed!!!! Ik kijk er nu al naar uit om al mijn friends naar al die boekhandels te slepen hehe (ik zit nu al te bedenken hoe ik al mijn kleren in mijn rugzak kan proppen zodat er later genoeg plek is voor boeken in mijn koffer. oeps.)

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s