#IDareYou book tag |Tag

IMG_3011Hoi! Laatst keek ik weer een beetje rond op mijn Bloglovin’-feed en zag ik dat Cait (aka eigenaresse van Paper Fury) deze super awesome tag had ingevuld. Natuurlijk kon ik het niet laten en besloot om het van haar over te nemen. Dit is als het ware een soort van “confession-achtige” (bestaat dat woord überhaupt wel) tag en ik zeg het maar alvast, de vragen zijn echt ontzettend leuk!

1. What book has been on your shelves the longest?

The Land of Stories serie en The Hunger Games serie.

2. What is your current read, your last read, and the book you’ll read next?

Laatst las ik Girl Online Going Solo uit, ik ben vandaag begonnen met het lezen van Norse Mythology en ik zal daarna Mama Tandoori lezen voor mijn literatuur opdracht voor school.

3. What book did everyone like, but you hated?

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, Dwaaleiland maar ook Hof van Doorns en Rozen vond ik echt vreselijk om te lezen #sorrynotsorry, ik kon er gewoon niet doorheen komen jammer genoeg 😦

4. What book do you keep telling yourself you’ll read, but you probably won’t?

Geen antwoord op deze vraag want ik ga alle boeken die ik wil lezen gewoon lezen. En daarmee bedoel ik dus ook middle-grade boeken (not ashamed at all) maar ook classics!

5. Which book are you saving for retirement?

Weer zo een rare vraag 😉 Geen enkel boek, beste medemensen. Ik ga gewoon boeken verslinden tot het einde der dagen. (Lekker dramatisch weer :’) )

6. Last Page: read it first, or wait till the end?

IK ZOU DAT ECHT NOOIT NEVER NIET DOEN (ook misschien heb ik het een paar keer ofzo gedaan, MAAR GOED). Ik haat spoilers.

Laat ik maar geen beloftes maken….

7. Acknowledgment: waste of paper and ink, or interesting aside?

Om eerlijk te zijn lees ik ze niet altijd. Ik bedoel, ik zal eerder een boek wegleggen om aan het volgende boek te kunnen beginnen dan de Acknowledgements lezen. Maar bij sommige auteurs ben ik wel benieuwd naar wat ze te zeggen hebben daarin.

Mijn favoriete Acknowledgements:
Sabaa Tahir : OMDAT ZE GEWOON AWESOME IS
Victoria Aveyard : Ze bedankt echt alles en iedereen, en ik vind dat gewoon leuk om te lezen. Heheh.
Julie Kagawa: ze is gewoon super lief!

8. Which book character would you switch places with?

Ik denk dat ik voor Alex ga uit The Land of Stories want dan zou ik al die geweldige sprookjes personages mogen ontmoeten waar ik over gelezen heb best wel lang geleden en dan zou ik hun allemaal vragen kunnen stellen want ik ben nou eenmaal veel te nieuwsgierig.

9. Do you have a book that reminds you of something specific in your life (a person, a place, a time)?

schermafbeelding-2016-11-06-om-14-23-39Misschien was het niet zo een belangrijk/leuk moment maar, het boek Dreamology doet me denken aan Oud en Nieuw een paar maanden geleden toen ik ziek in bed lag en dit boek las. Ik had heel erg veel medelijden met mezelf wegens het feit dat ik Nieuw Jaar ziek moest doorbrengen :’)

10. Name a book that you acquired in an interesting way.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 16.04.57Even denken hoor… Het is niet zo dat ik het op een bijzondere manier in mijn haden heb gekregen of zo maar zo was het dus gegaan: een maand voordat “The Crown” uitkwam begon Epic Reads met het aftellen tot het boek ui zou komen. Elke dag gaven ze leuke extraatjes weer van het boek en ik werd steeds benieuwder naar het boek zelf. Uiteindelijk toen het boek uitkwam (precies op de dag zelf)  ben ik naar de boekhandel gerend (not kidding) en er was toen nog maar 1 boek overgebleven…

11. Have you ever given away a book for a special reason to a special person?

Processed with VSCO with a5 presetEen vriendin van mij had Cinder en Scarlet uit de bieb geleend en ze allebei gelezen en ze was er gewoon he-le-maal fan van. Jammer genoeg was de rest van de serie niet te vinden in de bieb, dus heb ik samen met een paar andere vriendinnen de hele serie als cadeautje voor haar verjaardag gekocht.

12. Which book has been with you the most places?

Uhh ik denk The Wishing Spell| The Land of Stories (al weet ik dat niet heel zeker). DIt boek is in: Nederland, België en Armenië geweest.

13. Any “required reading” you hated in high school that wasn’t so bad two years later?

Schermafbeelding 2016-06-03 om 13.03.17Nope, ik heb er nooit van gehouden om verplicht boeken te lezen (en dan al helemaal niet voor school). Alhoewel, nu ik eraan terug denk herinner ik me dat we ooit Private Peaceful hebben gelezen. Toen vond ik het niet zo leuk maar hoe meer ik erover nadacht hoe meer ik onder de indruk was.

14. Used or brand new?

Brand new, duh! Ik vind het niet erg als een boek gebruikt is (zolang het er nog heel uitziet en niet beschadigt is in elk geval), maar mijn voorkeur gaat uit naar helemaal nieuwe boeken. Dan heb ik het gevoel dat het helemaal van mij is (dit klinkt echt ontzettend raar waarschijnlijk).

15. Have you ever read a Dan Brown book?

Nee…En ik ben niet echt van plan om daar verandering in te brengen.

16. Have you ever seen a movie that you liked more than the book?

Normaal gesproken zeg ik: boekverfilmingen zijn nooit beter dan het boek zelf. Maar soms zijn er uitzonderingen. In dit geval 2 zelfs. Ik vond namelijk de film van Disney Descendants en de film van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children echt veeeeeel beter dan de boeken zelf!

17. Have you ever read a book that’s made you hungry, cookbooks excluded?

Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.36.04Laatst nog! Ik kreeg wel heel erg veel honger tijdens het lezen van Magnus Chase and the Sword of Summer! Er komt echt zoooooooo veel lekker eten voorbij! (MEAD EN CAKE EN FALAFEL EN PIZZA)

18. Who is the person whose book advice you’ll always take?

Vooral van de mensen waarvan ik weet dat ze dezelfde boeken-lees-stijl als mij hebben. Verder ook alle boekenbloggers die ik volg, want tja mijn TBR word als maar zwaarder!

Wie dit een leuke tag vond kan hem gerust overnemen 🙂

Liefs, Maria ❤

Welke boeken moet ik lezen volgens jou? En door welk boek werd jij hongerig?

3 gedachtes over “#IDareYou book tag |Tag

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s