Waar ben ik geweest |Personal

IMG_4075

3,6 weken. Dat is precies hoe lang ik niks op mijn oude trouwe blog heb geplaatst. Waarom? Nou, ten eerste school (ik zeg dit echt veel te vaak) ten tweede vakantie (ik had geen WiFi) en ten derde examens na de vakantie. Ik heb het behoorlijk druk gehad en heb het nog steeds echt vreselijk druk. Maar omdat ik gewoon heel erg graag snel iets wilde schrijven over waar ik ben geweest tijdens de vakantie, besloot ik dat nu het juiste moment was. Bij deze: “Mijn vakantie in Armenië”. 🙂

(Dit gaat een soort fotodagboek worden van wat ik gedaan heb 😉 )

Op de dag dat we waren aangekomen gingen we in de avond naar de “Toortsen demonstratie/herdenking” ter nagedachtenis van de Armeense genocide (1 dag voor de officiële herdenkingsdag). Het was echt heel bijzonder om hieraan deel te nemen want er waren Armeniërs gekomen vanuit heel Armenië en het voelde alsof we allemaal echt een hechte groep waren ook al kenden we elkaar niet. (Het gebouw dat te zien is op de foto’s is het Armeense opera gebouw).

Dit waren de toortsen die werden uitgedeeld aan alle mensen die gekomen waren.

Op 24 April was het de officiële herdenkingsdag van de genocide. Armeniërs van alle leeftijden waren er en gedurende de dag hebben echt duizenden mensen hier gelopen tot en met diep in de nacht (en de ochtend daarna ook nog wel).

Dit is het herdenkingsmonument (“Cicernakaberd”) waar alle mensen een voor een bloemen neer leggen ter herdenking aan alle gesneuvelde Armeniërs. Op een gegeven moment waren er al ZOVEEL bloemen dat het letterlijk een MUUR van bloemen was geworden van meer dan 2 meter hoog.

Het was als het ware een soort van wandelroute (die meer dan een uur duurde door de mensenmassa), je beklom eerst de heuvel/berg om daarna weer af te dalen zoals te zien is in deze 2 foto’s.
Ik ben er trots op dat ik mezelf een Armeniër kan noemen. ❤

Verder heb ik niet zo veel foto’s meer genomen omdat ik telkens mijn camera thuis vergat…slim.

Ik hoop dat jullie dit mooie foto’s vonden en ik ben benieuwd naar jullie mening hiernaar 🙂 Momenteel zit ik midden in mijn Cambridge Examens te knokken voor een (hopelijk) welverdiende Engelse Cambridge diploma. Vandaag heb ik mijn Spreekvaardigheid examen afgerond en ik hoop echt heel erg dat ik het goed heb gedaan. We shall see 😉 …

Liefs, Maria ❤

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s