Wat zal ik nu weer lezen?

IMG_2987Beste mensen, het is eindelijk weer vakantie! Na veel toetsen en huiswerk en na vele late uren is het eindelijk tijd om een beetje uit te rusten (alhoewel, ik moet gedurende deze vakantie voor 6 toetsen leren…). Maar welke boeken ga ik lezen? Ik heb een kort lijstje opgesteld met alle boeken die ik MOET lezen. Ik lig achter op mijn goodreads challenge met maar liefst 3 boeken! Dat gaat veel lezen worden deze vakantie 😉

Herlezen

Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.42.25Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.43.13

The Land of Stories 1 and 2 – Chris Colfer
Een van de eerste fantasy boeken die ik in het Engels las, overigs een van de BESTE en meest AWESOME series ooit. Maar toch blijven deze twee mijn favorieten van de hele serie. Ik plande al een tijdje om ze te herlezen en nu is het eindelijk de geschikte tijd daarvoor!

Omdat ik de boeken die hieronder staan nog niet gelezen heb (ook niet de achterflap) leek het me wel leuk om ook erbij te raden waar het ongeveer over gaat.

Te Lezen
Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.33.37

De Strijd Om Verona – Melinda Taub

Ik denk dat dit verhaal dus een tijdje na de dood van Romeo en Julie afspeelt. Waarschijnlijk komt er weer zo een dramatisch liefdesverhaal in voor tussen leden van beide families en dan mogen ze uiteindelijk wel trouwen. Maar er komt dus zo een compromis waarin ze gaan vechten om een stad die Verona heet.

Oh gosh, ik heb het waarschijnlijk helemaal fout :’)
Het lijkt me wel een interessant maar wel ouderwets verhaal.

 

 

 
Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.35.01
De Kids of Appetite – David Arnold

Ik denk dat er in dit boek 6 kinderen zijn die allemaal weg gevlucht door familie problemen (of andere problemen). Uiteindelijk maken ze kennis en besluiten ze om op een road trip te gaan met z’s allen. En gedurende deze road trip leren ze zichzelf kennen en komen er heel veel levenslessen aan bod.

Ik heb het gevoel dat ik door dit boek behoorlijk veel ga huilen…

 

 
Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.37.24

Փոքրիկ իշխանը (Le Petit Prince) – Antoine de Saint-Exupéry

Disclaimer: ik ga dit boek lezen in het Armeens. Ik was al begonnen met lezen vorig jaar en ik vond het tot nu toe erg goed. Het gaat over een jongetje die reist over planeten (het is heel erg metaforisch met een dieper liggende betekenis, echt heel mooi). Ik lees echt heel erg langzaam in het Armeens dus ik zal hier wel een tijdje over doen.

 

 

 
Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.35.26
Traitor to the Throne – Alwyn Hamilton

Ik denk dat Amani in dit boek een confrontatie aan zal gaan met de Sultan. Ze zal uiteindelijk ook een gevecht hebben met Noorsham, om daarna samen te werken tegen de Sultan. Jin zal denk ik niet al te vaak voorkomen in dit boek 😦

Ik ben nu Rebel of the Sands aan het herlezen en om eerlijk te zijn vind ik het veel leuker dan de eerste keer dat ik het las.

 

 

 
Schermafbeelding 2017-04-21 om 21.36.04
Magnus Chase and the Gods of Asgard – Rick Riordan

Okay dus ik denk dat dit boek over zo een jongen gaat die erachter komt dat hij superkrachten heeft (hij kan communiceren met dieren). Omdat Rick Riordan dit boek heeft geschreven heeft het vast weer te maken met goden. Oh en deze jongen is vast ook een natuurtalent in zwaard vechten. Hij woont trouwens in een bos.

Please niet uitlachen om al de dingen die ik hier zeg :’) Ik heb werkelijk echt geen enkel idee waar dit boek over gaat.

 
Hopelijk zal ik nog meer boeken lezen (al denk ik van niet), maar als ik deze gelezen krijg ben ik al blij! Ik ben erg benieuwd naar deze boeken omdat ik bij geen van allen de achterflap het gelezen.

Fijne meivakantie iedereen!
Liefs,
Maria ❤

5 gedachtes over “Wat zal ik nu weer lezen?

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s