March | Wrap-up

Schermafbeelding 2017-04-04 om 17.57.28Als ik maart in 1 woord moet samenvatten dan is dat woord: saai. Want dat was maart zeker! Ik heb weinig boeken gekocht en weinig gelezen. Ik heb het ontzettend druk gehad met school. Ben je benieuwd wat ik allemaal heb uitgespookt in maart? Lees dan snel verder!

Schermafbeelding 2017-04-04 om 18.00.49
Bookhaul March ❤

 • King’s Cage – Victoria Aveyard

Dit was waarschijnlijk een van de boeken waar ik gewoon de dagen van aan het aftellen was totdat het gepubliceerd was. Ik ben het nu aan het lezen (p. 209) en tot nu toe is het AWESOME.

Books read in March ❤

 • Snow Like Ashes – Sara Raasch ⭐️⭐️⭐️☆☆ 

Dit was zeker een leuk boek om te lezen, maar daar stopt het ook. De cover van het boek is gewoon TE mooi en daardoor verwachtte ik veel meer dan dat het boek te bieden had. Ik vond het begin (en ook een stukje van het middelstuk) echt VRESELIJK, ik kon er gewoon niet doorheen komen (ik heb echt een 2.5 week over dit boek gedaan). Hoe meer het verhaal vorderde hoe beter het werd, gelukkig maar want anders was dit een heuse DNF-book geworden. De personages waren “okay” ik had namelijk niet echt een connectie of wat dan ook met ze. Ik ben in elk geval wel benieuwd naar de volgende delen. Maar of ik die ga kopen? Ik zou het niet weten. (Er komt nog een recensie van dit boek).

 • An Author’s Odyssey | The Land of Stories – Chris Colfer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

En ook dit keer wist Chris Colfer me eraan te herinneren waarom deze serie en van mijn favoriete series EVER is. Net als de vorige boeken was dit boek gewoon geweldig. Ik heb echt behoorlijk vaak moeten lachen tijdens het lezen (stel jullie de blikken van de mensen die bij mij in de buurt zaten…). Ik vond het bijna “emotioneel” om weer herenigd te zijn met alle personages van de vorige boeken. Conner en Alex Bailey zijn allebei zoveel gegroeid in dit boek *pinkt een traantje weg*. Ik denk dat een van de voornaamste redenen voor mijn liefde voor dit boek is dat ik mee ben gegroeid qua persoon samen met al deze personages. ER KOMT TROUWENS EEN 6e DEEL ❤ ❤ ❤

 • My Lady Jane – Cynthia Hand, Jodi Meadows, Brodi Ashton ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Oh man, wat was dit een geweldig boek. Voor ik verder ga, dit is sowieso een van mijn favorieten van 2017 ❤ Dit boek is geschreven door 3 auteurs (!) maar het lijkt alsof het geschreven is door maar 1 auteur. Het is gebaseerd op het verhaal van de echte Lady Jane die maar 9 dagen koningin van Engeland was, maar dan op een young-adult manier met een veeeel beter einde dan in de werkelijkheid (er is zelfs een magisch aspect toegevoegd!). De personages, Edians, het hele verhaal zelf. Zucht *insert hartjesogen*. Oh ja, en een van de hoofdpersonages is een BOOKNERD!!!!!!!! I luv this book en please beste mensen lees dit boek ASAP.  Ik wil hier niet teveel over zeggen want ook van dit boek zal nog een recensie komen.

Hoogtepunten van de maand (personal)

 • Op school zijn we begonnen met een moleskine project. We moeten daarvoor een leeg boekje vullen met tekeningen, info etc. over een thema waar we heer erg “passionate” over zijn. (De titel van mijn boekje is “My Fictional Life”) Waarschijnlijk ga ik wel wat foto’s delen op mijn blog gedurende het process.
 • De cover van King’s Cage was NOG mooier dan verwacht 🙂
 • Onze abrikozen boom is gebloesemd, het is zo pretty ❤ !

IMG_3954

 • We zijn met onze klas naar Jump XL geweest. Jump XL is een trampoline park, voor het geval dat jullie dat niet wisten 😉 (eerste gymles die ik leuk vond.)
 • Ik heb een brief binnengekregen waarin stond dat ik volgend jaar, wanneer ik in  4TVWO zit, naar Cambridge ga! YAAYY!!

Tja, dit was het denk ik wel voor maart! In april ga ik proberen wat meer te lezen en te bloggen, but I do not promise anything. Ik kan niet wachten tot de meivakantie want ik ben nu wel even klaar met school haha 😉 . Oh ja (lekker random), deze maand moet ik mijn definitieve profielkeuze inleveren! Voor ik deze blogpost afsluit lijkt het me wel leuk om te zeggen welk profiel ik ga kiezen + mijn vakken.

Ik ga voor mix van CM/EM profiel (Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij) kiezen met de volgende vakken:
-Wiskunde A
-Economics (in het Engels wegens het feit dat ik tweetalig VWO doe)
-Tekenen
-History (ook in het Engels)
-Aardrijkskunde
-Frans en Duits
+ De vakken van het gemeenschappelijke deel waarvan ik 4 in het Engels ga krijgen.

Wat ik echt ontzettend jammer vind is dat ik heel veel vakken niet meer in het Engels ga krijgen. Ik heb namelijk ALLE vakken in het Engels gehad 3 jaar lang en soms heb ik het gevoel dat ik beter Engels kan spreken dan Nederlands, hebben jullie vast wel gemerkt want ik gooi behoorlijk wat Engelse woorden door mijn blogjes heen. Ooops.

Liefs, Maria ❤

Welke boeken heb jij in maart gelezen?

2 gedachtes over “March | Wrap-up

  • De Red Queen serie word er steeds beter op naar mijn mening! Yass leuk om te weten! Ik was in het begin echt heel erg aan het twijfelen tussen CM en EM want ik vind economie nou niet het leukste vak. Dus ik ga nog kijken of ik na het vierde economie ga laten vallen of niet 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s