Ik heb jullie hulp nodig! #bookprobs

Hoi! Ik ben al een tijdje afwezig op mijn blog, mede dankzij school. Meer daarover vertel ik later deze weekend. Deze week moet ik me voor de komende 2 dagen voor een stuk of 4 toetsen voorbereiden dus waarschijnlijk zal ik pas weer in het weekend iets boekigs plaatsen op mijn blog.

Voor nu, we hebben voor school als opdracht (voor Nederlands) gekregen dat we 2 boeken moeten lezen. Een daarvan moet in de categorie “lichte literatuur” zitten en de andere in “zware literatuur”. Nu weten jullie vast wel dat ik bijna alleen young-adult boeken lees enzo, dus ik heb echt GEEN IDEE welke boeken ik nu moet lezen (voor lichte literatuur dacht ik aan TORCH, maar dan in het Nederlands, maar ook dit weet ik niet zeker)!!!!

Hebben jullie nog tips voor beide categorieën? Ik zou echt ontzettend blij zijn als jullie een paar suggesties achter zouden laten in de reacties. 😊

Liefs, Maria ❤

10 gedachtes over “Ik heb jullie hulp nodig! #bookprobs

  1. Op dit moment lees ik 1984 van George Orwell wat best wel een zware literatuur is, maar het is wel in het Engels dus, geen idee of dit goed is.
    Ook zijn Shakespeare, Jane Austen en andere schrijvers van vroeger goede literaire schrijvers. Maar ik weet niet meteen in welk deeltje ze passen! Hoop dat ik kon helpen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik lees nu The Book Thief (ook naar NL vertaald) en dat boek wilde ik sowieso al erg graag lezen. Tot nu toe vind ik het prachtig, maar je kunt het ook bewaren tot je Engelse literatuur moet gaan lezen, natuurlijk! Voor Nederlands heb ik Het diner van Herman Koch gelezen en ik vond het nog best vermakelijk! Torch zou bij mij niet goedgekeurd worden, maar ik weet niet hoe het bij jou zit??

    Geliked door 1 persoon

    • Oeh, ik had nog niet aan The Book Thief gedacht… ik zal morgen nog eens aan mijn docente vragen of dat mogelijk is. Over Torch, ik liet het aan mijn docent zien en ze zei “hm okay”, maar wel erg twijfelachtig dus waarschijnlijk sla ik Torch over haha :’) Nog bedankt voor je reactie trouwens 🙂 !

      Geliked door 1 persoon

  3. Misschien een beetje laat, maar ik heb je blog pas net ontdekt.. Moeten de boeken ook van Nederlandse auteurs zijn? Zo ja, dan is ‘komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun makkelijk om te lezen. En inderdaad, ‘Een schitterend gebrek’ is prachtig. Mijn favoriete boek van Nederlandse bodem. Het Diner of Geachte Heer M van Herman Koch zijn ook leuk als je van mysterie / psychologische thrillers houdt. Het Dagboek van Anne Frank is ook een klassieker.

    Als het niet perse Nederlandse auteurs moeten zijn kan ik je Fahrenheit 451 aanraden, dit is een goede klassieker als je van YA houdt, hij is kort en makkelijk te lezen.
    Animal Farm van George Orwell is ook heel makkelijk te lezen, niet te lang en super interessant als je van geschiedenis houdt. En 1984 van dezelfde auteur wordt de eerste dystopian ooit genoemd, dus als je van YA houdt is dat ook een leuke keuze. Lord of the Flies van William Golding is ook erg goed, en wordt ook wel vergeleken met de moderne Hunger Games.

    Geliked door 1 persoon

    • Echt heel erg bedankt voor je reactie! Oeh, ik denk dat ik deze week naar de bieb zal gaan om te kijken of “Een Schitterend Gebrek” aanwezig is (ook mijn lerares van het vak Nederlands is er erg enthousiast over). Animal Farm heb ik laatst nog gelezen en nu zijn we bezig met het analyseren van het boek tijdens de les. Ik ga denk ik ook even kijken of ik 1984 ergens kan lenen, het klinkt best wel interessant. Nogmaals, heel erg bedankt voor je reactie 🙂

      Like

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s