DE TOP 10 BOEKENLIJST 2016!

collage 2017.pngOmdat het alweer bijna de tijd van het jaar is , zal ik vandaag jullie de enige echt exclusieve lijst met de 10 beste boeken laten zijn van het jaar! Het zal op volgorde van 10 tot 1 staan (nr. 1 is de beste). Ik moet zeggen ik heb dit jaar echt best wel veel gelezen (bijna 80, alleen ik heb nog tijd om te lezen dus het definitieve gelezen aantal boeken is nog onbekend). Het samenstellen van dit lijstje was erg moeilijk maar ik heb mijn best gedaan. Lees snel verder voor de beste boeken van het jaar die jullie ook maar eens moeten lezen!

[10] One – Sarah Crossan

schermafbeelding-2016-12-14-om-07-03-16

Oh man, dit boek. I can’t even. Ik bedoel, het liet me achter met tranen dat zegt toch al genoeg? Het boek gaat over het leven van twee meisjes dit vast aan elkaar zijn geboren. Ik heb gelachen, gegrijnsd en bakken vol met tranen gehuild. Lees hier mijn recensie.

[9] Wonder – L.J. Palacio

Schermafbeelding 2016-01-18 om 08.17.16

Ik ben echt ZO blij dat ik dit boek gelezen heb! Door dit boek ben ik op een andere manier gaan denken over mensen. Het gaat over een jongen August heet en geboren is met misvormingen aan zijn gezicht. Mensen zijn daarom bang voor hem en denken er niet echt aan dat hij ook maar een jongetje is die vrienden en plezier wil. Nu denk je vast dat dit een tragisch boek is, dan moet ik je “teleurstellen”. Ik heb namelijk af en toe zo hard gelachen! Ik raad dit boek zeker aan en lees hier mijn recensie om te weten waarom.

[8] To All the Boys I Loved Before – Jenny Han

Schermafbeelding 2016-07-10 om 19.28.23

Dit is een boek dat een prijs verdiend voor “best young-adult contemporary van het jaar”. #zoetsappigheid #cuteness #larajean+peter=bae . Ik zat gedurende dit boek de hele tijd met van die grote hartjes ogen te lezen. Het eindigde ook nog met een soort van cliffhanger wat het nog leuker maakte om zo snel mogelijk te beginnen in het tweede boek. Lees hier mijn recensie.

[7] Wij Leugenaars – E. Lockhart

schermafbeelding-2016-11-07-om-17-52-55

Dit boek krijgt een award voor het feit dat ik de meest dramatische gezichten ever getrokken heb tijdens het lezen en bakken vol met tranen heb gehuild (die makkelijk een nieuwe oceaan erbij zouden kunnen vormen) op het einde. Dramatisch AF. Maar zeker het lezen waard als je dat nog niet gedaan hebt! (hier is mijn recensie)

[6] Red Queen – Victoria Aveyard

IMG_1301

Zoek je een boek met plot twists die je van je zit plek of blazen? Dan moet je zeker eens dit boek gaan lezen! Ik vond dit verhaal echt ontzettend spannend en ik was af en toe gewoon shocked door al die onverwachte gebeurtenissen. Ik heb me geen enkele keer verveeld tijdens het boek, en dus heb ik het in 1 dag uitgelezen. Als dat niet genoeg zegt? Lees hier mijn recensie.

 [5] Schim en Schaduw – Leigh Bardugo

Schermafbeelding 2016-08-24 om 11.39.18

Dit boek barst gewoon van de overvloed aan fantasie! Het boek heeft een duister verhaal wat het nog spannender maakt om te lezen. Ik heb tot diep in de nacht zitten lezen om dat dit boek gewoon niet valt weg te leggen! En dan de plottwists… pfff een heuse rollercoaster zou ik zeggen. Klik hier voor mijn recensie van Schim en Schaduw.

[4] Furthermore – Tahereh Mafi

img_3501

Furthermore is heeft een net zo kleurrijk verhaal als de cover! Dit boek wist me tot diep in mijn hart te raken met de achterliggende boodschap. Het boek is gewoon ZO mooi geschreven, het lijkt bijna op poëzie (ahum beter zelfs). Dit boek raad ik aan IEDEREEN aan. Ik heb me af en toe stuk gelachen door dit boek en af en toe werd ik zelfs een beetje emotioneel (ik ben een echte huilebalk). Hier vind je mijn recensie.

[3] Scarlet – Marissa Meyer

schermafbeelding-2016-12-10-om-14-23-15

Dit boek las ik pas eergisteren uit maar het was gewoon AWESOME AF. Ik HOU van Scarlet en Wolf! Ook van Cinder en Kai en Iko en Thorne en etc. Dit boek, I can’t even. Het was gewoon zo goed en ik las het in twee dagen uit. Ik weet zeker dat iedereen die de Lunar Chronicles leest het een leuke serie vind want je kan gewoon niet anders!

[2] An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir

Schermafbeelding 2016-05-18 om 22.26.47

Als jullie deze recensie hebben gelezen (zo niet klik hier) dan weten jullie dat ik dit boek gewoon EPIC vond. De spanning druipt er gewoon vanaf en je draait de pagina’s om met de snelheid van een tornado (rare vergelijking, ik weet). Het verhaal zelf is gewoon magisch, ik werd gewoon het verhaal ingezogen. Dit boek bevatte alles wat een perfect boek moet bevatten. Dit boek is dus het tweede beste boek van het jaar… Op naar nummer 1!

[1] A Torch Against the Night – Sabaa Tahir

img_3453

WHOA I LUV THIS BOOK SO FREAKING MUCH!!!  Niet alleen is dit mijn favoriete boek van het jaar maar dit is gewoon by far het beste boek dat ik ooit gelezen heb. De personages, setting, thema’s, worldbuilding en natuurlijk het verhaal zijn gewoon perfect. En dan de quotes die in dit boek voorkomen… *Maria is gesmolten tot een klein plasje water*. Dit boek is de perfecte definitie voor “all the feels”. Ik zou dit boek met liefde en plezier nog een keer lezen op dit moment, het enige probleem is dat ik nog best wel veel andere ongelezen boeken heb staan in mijn boekenkast. Maar even terug naar dit boek, ik raad dit boek aan IEDEREEN aan. Dit boek (okay Maria nu val je wel heel vaak in de herhaling) is gewoon flawless. Als je er tegen kan om nog meer ge-fangirl aan te horen, dan zou ik je zeker aan raden om mijn recensie van dit boek te lezen (klik hier).

Oh mensen, ik heb gewoon zo veel goede boeken gelezen dit jaar ❤ Ik hoop dat 2017 net zo een goed lees jaar zal zijn als 2016 ❤ Binnenkort komt ook nog een post online met daarin alle boeken die ik heb gelezen (een soort lijst) + de linkjes naar de recensies ervan. Ik kijk er nu al naar uit 😉 !

Liefs, Maria ❤

Welke boeken zitten in jouw top 5?

5 gedachtes over “DE TOP 10 BOEKENLIJST 2016!

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s