If you liked this, read this

schermafbeelding-2016-11-20-om-10-34-33Laat ik even eerst beginnen wat deze post inhoud. Als ik boeken aanraad aan mensen dan vergelijk ik een van hun gelezen boeken met het boek zelf. Dus dan zeg ik zoiets als “Je moet dit boek lezen, want je vond …. ook gaaf!”. Zoiets dus ongeveer. In deze post doe ik precies hetzelfde, ik noem een boek en dan zeg ik welke je moet lezen als je dat boek leuk vond. Handig? Ik weet het niet, maar ik hoop het wel.

Anna and the French Kiss en To All the boys I loved before zijn allebei echte zwijmelverhalen. En ik hou van zwijmelverhalen. Ik weet zeker dat als je de een leuk vond, je het ander ook leuk gaat vinden want er zijn ook wel een aantal dingetjes het zelfde uit beide boeken.

Dystopische wereld:check, duistere geheimen:check, kick-ass personages:check. CHECK CHECK CHECK. Matched en Legend waren allebei een regelrechte succes voor mij. Allebei de boeken hebben een soortgelijke begin en einde, dus ik zou het zeker aanraden!

Fae? JA. Badass? JA. Magisch? JA JA JA. Allebei de boeken gaan over fae en je herkend sommige aspecten terug in beide verhalen. Je zult ongetwijfeld van die momentjes hebben van :oh ja dat kwam ook voor in De ijzerkoning. Allebei aanraders. (Al is Hof van Doorns en Rozen voor een iets oudere doelgroep volgens mij).

Als je mysterie+magie+geheimen+duister bij elkaar optelt krijg je deze twee boeken als uitkomst. Ze zijn niet met elkaar te vergelijken om eerlijk te zijn maar ik denk dat ik goed zit als ik zeg dat je ze allebei leuk zult vinden. Lees hier mijn recensie voor Schim en Schaduw en hier mijn recensie voor A Torch Against the Night.

En we sluiten af met deze twee. Zucht. Allebei emotioneel en met een zwaar thema. Zin in een huilbui? Lees dan vooral een van deze twee of allebei.

Dat was het! Ik weet niet over ik door zal gaan met deze “serie”, dat hangt er helemaal vanaf van wat jullie ervan vonden. Ik hoor het graag in de reacties 🙂 Ik zou in elk geval al deze boeken een kans geven want ik raad ze niet voor niks aan 😉

Liefs, Maria ❤

 

2 gedachtes over “If you liked this, read this

  1. Ik vond de iron-fey echt geweldig en ben nu net bezig in het hof van doorns en rozen, ook to all the boys i loved before wil ik zeker nog lezen, nu je zegt dat het hetzelfde genre als anna & de french kiss is ga ik het zeker doen 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s