Robijnrood – Kerstin Gier

Schermafbeelding 2016-07-12 om 10.16.01

Hoi hoi!! Laatst las ik Robijnrood van de Eindeloos Verliefd trilogie geschreven door Kerstin Gier. Een vriendin van mij zei al best wel lang tegen mij dat ik deze serie gewoon MOET lezen omdat de boeken super geweldig zijn! Ik twijfelde echt super duper lang voor ik dit boek oppakte uit de bieb (de reden hiervoor was omdat ik geen ander leuk boek kon vinden heheh 😉 ) En ik ben zeker niet teleurgesteld!!! Lees snel verder voor mijn recensie! 🙂

Algemene info:

Titel: Robijnrood
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Romance
Serie: Eindeloos Verliefd

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en… de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Mijn Mening

Voor ik begin wil ik even kwijt dat ik echt super blij ben dat ik dit boek uiteindelijk toch gelezen heb. Het is echt superspannend! En het zit echt bomvol met romantiek… 😉 Niet alleen is het verhaal helemaal top, ook de kaft ziet er geweldig uit! Door alleen al naar de kaft te kijken kom je helemaal in de mood voor dit verhaal!

In het begin was het wel even inkomen. Ik snapte de schrijfstijl niet zo goed. Op de een of andere manier vond ik het..ehh… vaag. Ook vond ik de proloog maar niks want ik snapte er echt helemaal niks van. Hoe meer ik mezelf dwong om door te lezen hoe meer plezier ik kreeg! Na een stuk of 15 bladzijdes kon ik het boek niet meer wegleggen en MOEST ik weten wat er ging gebeuren. De avonturen van Gwendolyn waren echt te spannend voor woorden. Het boek is best wel dik maar ik beloof je, je vliegt er doorheen. Ik was klaar met dit boek binnen 1 dag.

Nu even over de personages. In het begin had ik best wel medelijden met Gwendolyn wegens het gedrag van haar nichtje Charlotte en haar tante Glenda. Maar later merk je ook dat ze wat meer voor haar zelf begint op te komen en ook opgroeit tot een meer volwassen iemand. Ik vond Gwendolyn een erg leuke personage om over te lezen. Charlotte daarentegen kon ik echt totaaaaal niet uitstaan. Elk stukje dat over Charlotte ging las ik met afschuw (ok dit is een beetje overdreven). Je merkt al meteen met wie Gwendolyn een band heeft en met wie niet. En dan nu over Gideon. Hij leek me in het begin ultra arrogant enzo maar uiteindelijk begon ik hem wel te mogen. Naarmate het boek vorderde was ik echt helemaal van OMG GIDEOOON!!!

Ok en nu even over het tijdreizen. Je krijgt in het boek echt heel veel uitleg over tijdreizen. Soms een beetje teveel op 1 pagina. Maar juist daardoor word het echt super interessant en begin je er ook over na te denken. Ik weet niet of ik het tijdreis gen zou willen, maar het lijkt me wel cool in elk geval. In het begin dacht ik dat al dat tijdreis “gedoe” geen indruk op mij zou maken maar vandaag is al de 3de keer in deze week dat ik een droom heb over tijdreizen 😂😂😂 Dat zegt genoeg toch? 😉

Zoals ik al eerder zei (ahum typte) is er echt superveel romantiek in dit boek! Ik vond dat echt helemaal niet storend, het hoorde er gewoon bij! Meestal vind ik het best irritant als personages plotseling, opeens en uit het niets verliefd worden. Maar deze keer vond ik het juist erg leuk!

KORTOM: Dit boek was echt SUPERLEUK en ik heb er nu nog steeds allemaal dromen van. Wat dus betekend dat ik onder de indruk ben want dat is nog nooit bij een ander boek gebeurd. De proloog vond ik wat minder en het is ook wat jammer dat het in het begin moeilijk lezen was. De personages zijn gewoon a la flawless en geweldig. Dus ik zou zeggen… LEES DIT BOEK!!!

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Liefs, Maria ❤

Heb jij ooit net als ik en droom gehad die gebaseerd is op een boek?

 

2 gedachtes over “Robijnrood – Kerstin Gier

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s