Wonder-R.J. Palacio

Schermafbeelding 2016-01-18 om 08.17.16

Hey hoi! Een tijdje geleden las ik het boek ‘Wonder’. Ik vond het echt een heel leuk boek en het was echt anders dan ik verwacht had! Ik dacht dat het een heel erg verdrietig boek zou zijn, maar eerlijk gezegd moest ik best wel vaal lachen om de conversaties tussen de personen. Maar het is echt een boek met een zeer bijzondere thema. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder! 😀

Algemene Info:

Titel: Wonder
Auteur: R.J. Palacio
Uitgeverij: Corgi
Aantal pagina’s: 320
Genre: Young Adult

You can’t blend in when you were born to stand out.

My name is August. I won’t describe what I look like. Whatever you’re thinking, it’s probably worse.

August Pullman wants to be an ordinary ten-year-old. He does ordinary things. He eats ice cream. He plays on his Xbox. He feels ordinary – inside.

But Auggie is far from ordinary. Ordinary kids don’t make other ordinary kids run away screaming in playgrounds. Ordinary kids don’t get stared at wherever they go.

Born with a terrible facial abnormality, Auggie has been home-schooled by his parents his whole life, in an attempt to protect him from the cruelty of the outside world. Now, for the first time, he’s being sent to a real school – and he’s dreading it. All he wants is to be accepted – but can he convince his new classmates that he’s just like them, underneath it all?

Mijn mening

Ten eerste wil ik zeggen dat R.J. Palacio echt HEEL erg goed heeft geschreven over zo een moeilijk thema! Je krijgt meteen te merken dat er echt heel erg veel research is gedaan. Het onderwerp van het verhaal is een ziekte waardoor je er aan de buitenkant een beetje anders uit ziet. Je krijgt de gevoelens van August te lezen en wat hij erover denkt als mensen naar hem staren met hun monden open en uitpuilende ogen. Je krijgt te zien wat hij denkt over de mensen die maken dat ze wegkomen als ze hem zien. En bovenal krijg je als lezer te lezen wat voor fantastisch kind August is!

Wonder is het eerste boek van R.J. Palacio en wat mij betreft heeft deze auteur een fantastisch debuut neergezet. Ik het boek ontroerend, lief, inspirerend en een echte eye-opener. En jeetje zeg wat kunnen mensen gemeen tegen elkaar doen! Dit soort boeken moeten gelezen word, zodat iedereen te weten krijgt wat er gebeurt met zo iemand. Want niemand wil alleen zijn alleen maar doordat je niet het zelfde bent als alle anderen.

August is 10 jaar en hij is echt heel erg slim. Ik wil niet teveel over hem weggeven want daar moeten jullie zelf achter komen natuurlijk! Hij houd goed vol en hij zeer sterk als personage. Zijn gevoelens waren gewoon zo echt! Ik heb echt heel erg veel respect voor August. hij trekt zich niks van al die kinderen aan en gaat door met vechten! En het resultaat van zijn harde werk is heel erg mooi en ontroerend om te lezen 😀

Het boek zelf bestaat uit acht delen. Het zijn allemaal stukjes van perspectieven van andere personages, wat het extra leuk maakt om te zien hoe bijvoorbeeld zijn vrienden en familie met hem zijn. En zoals ik al zei, ik heb echt respect voor al deze lieve personages! ❤

De schrijfstijl is ook al zo fijn. Ik schoot er met een hele vaart doorheen. Af en toe moest ik het boek wegleggen i.v.m. met huiswerk ofzo, maar ik dacht er zelfs tijdens het maken van mijn huiswerk aan. Dit boek heeft me echt geraakt. Tot diep in mijn hart ❤

Kortom: Als je denkt dat dit een zwaar boek is, laat het bij deze bekend zijn dat dat niet waar is! Het is echt een super fijn boek en ik schoot er dan ook doorheen door de fijne schrijfstijl. Er staan ook veel inspirerende quotes in het boek. Dit boek leert ons om mensen te beoordelen om hun innerlijk en niet om hun uiterlijk, waar ik het echt he-le-maal mee eens ben! Lezen dus zou ik zeggen!!!!!

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (ik zou er wel meer voor willen geven hoor!)

Liefs, Maria ❤

4 gedachtes over “Wonder-R.J. Palacio

Reacties zijn altijd welkom :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s